Att föda upp djur för att sedan äta den är ett enormt slöseri av energi. Att ställa om till vegetarisk kost kan dock vara svårt för många. Det är svårt att ge upp köttet och ärligt talat är det ganska svårt att få i sig tillräckligt med protein genom helt vegansk mat. En lösning på problemet kan vara att öka sitt intag av vilt kött. Djur som växt upp i det vilda har fått sin energi från källor som annars inte skulle ha använts till människoföda. Vilda djur äter utav skogen. Till råga på allt är vilt kött betydligt nyttare än uppfött. Det är naturligt rikt på Omega 3 och innehåller inte spår av medicin (som t.ex. antibiotika). Djuren i naturen kan dock ha sjukdomar som uppfödda djur inte har. Om du ska äta vildsvinskött eller björn bör du se till att köttet är testat för förekomsten av trikiner. Den som säljer köttet till dig måste ha gjort ett trikinprov. Dvs analysera köttet för att kolla förekomsen av trikin. Detta gäller inte bara gris. Här är en lista på djur som kan ha trikiner. Det positiva med vilt kött är att det också smakar mycket godare än uppfött. Det är svårt att slå en perfekt grillad rådjursfilet när det gäller smak. Så gör en insats för miljön, din egen hälsa och naturen, ät vilt kött.
Ät vilt kött
En av de absolut största miljöbovarna i världen är djurindustrin. Kossor släpper ut metangas och all hantering av kött drar enorma energiresurser. Haven är utfiskade och det mesta av fisken vi drar upp hamnar inte på våra tallrikar. Det hamnar istället framför djuren i form av djurfoder.